20 Ocak 2012 Cuma

Call of Duty: Modern Warfare 3 İncelemesi

3. Dünya Savaşı onun yüzünden çıktı. O hem ülkesinde liderliği ele geçirmeye çalışırken hem de dünyada bir hakimiyet kurmak istiyor. Avrupa’nın çeşitli yerlerine eş zamanlı düzenlediği saldırılarla Avrupalıları zor duruma sokuyor. Makarov’dan bahsediyoruz. 3. Dünya Savaşı’na neden olan terörist. Bunun yanında Rusya’da tüm dünyayı ele geçirmeye çalışıyor. Rusya’nın hedefi sadece Avrupa değil. İşte biz tam bu kargaşanın ortasında farklı karakterleri kontrol ediyoruz. Modern Warfare 2’de nerede kaldıysak oyuna oradan devam ediyoruz. Price ve Soap’ın yaralı olarak kurtulduğu o acımasız savaşın içindeyiz.
Infinity Ward firmasının senarist bölümünde değişim olmasına rağmen bu kadar etkileyici bir senaryonun ortaya konulması bizden tam not aldı. Tabi bir oyunun güzel olması için gerekli olan tek şey senaryo değil. Grafikler, sesler, kontroller de çok önemli. Call of Duty: Modern Warfare 3’te insanın başını döndüren grafikler mevcut. Tam anlamıyla başarılı sayabileceğimiz etkileyici grafikler, savaş atmosferini gerçekçi bir şekilde yansıtan seslerle birleşmiş. Böyle olunca bize sadece oyunun keyfini sürmek kalıyor. Fakat gene de belirtmek gerekir ki Battlefield 3 oyunun grafikleri CoD: Modern Warfare 3’e oranla daha bir kaliteli duruyor. Yani galiba bir dahaki Call of Duty oyununda diğer savaş oyunlarındaki kaliteyi yakalaması için grafik motorunu değiştirmesi gerekiyor.

Oyunda sizi eğlendirecek en önemli şey görevlerdeki çeşitlilik. Yani deniz içinde botları kontrol etmekten, helikopterde adam taramaya,  Afrika’daki ormanlardan Fransa’nın Paris’ine kadar her çeşit ortamda bulunuyorsunuz. Savaş atmosferi o kadar iyi yansıtılmış ki çatışmalar sırasında patlayan bombalar ile devrilen binalar, oradan oraya savrulan arabalar, kırılan camlar insanı oyuna bağlıyor.


Sokaklarin detaylarını mükemmel ötesi yapmışlar.
Oyunun çoklu moduna gelince pek bir değişiklik olmuş gibi gözükmüyor. Bazı silahlarda ateş etme süresi değişmiş. Ve yeni haritalar var. Bunun dışında göze çarpan önemli bir şey yok.  Co-op modu ise gerçekten çok zevk verebiliyor. Bu oyundan da kaynaklanıyor arkadaşlarınızla birlikte olmaktan da. Özetle Modern Warfare 3 çok güzel bir savaş oyunu. Modern anlamdaki savaş atmosferi iyi yansıtılmış. Hiç çekinmeden gidip oyunu alabilirsiniz.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız incelendikten sonra yayınlanıcaktır..