21 Ocak 2012 Cumartesi

WWE 12 İncelemesi...

Özellikle küçük yaştaki kardeşlerimizin hayranla izlediği Amerikan Güreşi’nin popüleritesi giderek artmakta. Buna eş zamanlı olarak her yıl düzenli olarak piyasaya çıkan Amerikan Güreşi  oyunu WWE’nin yıldızı da parlamakta. Giderek grafik kalitesindeki artışla dikkatleri üstüne çeken bu dev adamların dövüşünün 2012. yılındayız..

WWE 12 de karşımıza  zengin ve ayrıntı dolu bir menü çıkıyor. Play, Universe, Road to Wrestlemania gibi başlıklardan her biri sizin için ayrı bir dövüş yolunu açıyor. Play seçeneği varolan karakterlerden bir tanesini seçip arenayı ayarlayıp, dövüş seçenekleriyle serbest dövüş yapmanıza olanak sağlıyor. Seçebileceğiniz karakterler arasında Smackdown ve Raw’ın önemli starlarından Rey Misterio, Randy Orton, John Cena, Big Show ve Undertaker  gibi isimler yer alıyor. Divalar ile dövüşmek istiyorsanız ise Kelly Kelly sizin için ideal bir karakter gibi duruyor.

Play seçeneğinde sadece teke tek dövüşler yapmak zorunda değilsiniz. 1’e 2,1’e 3 veya 2’ye 2 seçeneklerinin yanında 40 kişiye kadar Battle Royal yapabilirsiniz. Play seçeneği içerisinde, Money in the Bank ve Ringten atıp diskalifiye etme gibi şıkları da oynayabiliyorsunuz. Money in the Bank içerisinde para dolu bir çanta bulunan ve sahibine istediği zaman şampiyonla maç yapma hakkını tanıyan bir dövüş seçeneği. Parayı alabilmek için saha ortasında bulunan uzun merdivene tırmanmanız gerekiyor.

Universe seçeneğinde süper starların süper özelliklerini, ezeli rakiplerini ve çeşitli yeteneklerini değiştirebiliyorsunuz. Bunun yanında hangi karakterin hangi tuşlarla özel hareketleri yaptığını da bu seçenekte görebiliyoruz. Bu maçı bitirebilmek için çok önemli bir özellik.

Tabi ki WWE oyuncularının en çok oynadığı kariyer moduna gelmek istiyorum. Bu modda kendi seçtiğiniz karakterleri saçından dövmesine kadar dizayn edebiliyorsunuz. Kariyer modunda sadece maç yapmıyorsunuz.  Size ekranın alt köşesinde görevler veriliyor. Biri ringe doğru yürürken onu dövmek, önünü kesmek, maç içerisinde ring dışına atmak,maçınız yokken hırpalamak gibi görevleri yapınca sizin seviyenizde gelişmeler oluyor. Fakat elbette ki kariyer modunun temel amacı herkese En Büyük olduğumuzu göstermek..

 Oyunun kontrol mekanizması sizin kısa sürede alışacağınız düzeyde hazırlanmış. Ekranda çıkan tuşları takip ederseniz rakibinizin sarsıcı vuruşlarından kaçabilirsiniz. Zaten kontrol hakkında ayrıntılı bilgi de verilmiş. Diğer oyunlarda olduğu gibi bu oyunda da kahramanınızın çok zor hareket etmesi  sizin de zorlanmanıza yol açıyor. Yere düştükten sonra rakibinizin sizi bir insan gibi değil de cansız bir şey gibi ortaya çekebilmesi de bu hamlığın en büyük kanıtı. Bu sorunun yanında kamera açısından da bazı sorunlar yaşanabiliyor. Kamera açısının ısrarla değişmek istemediği anlara şahit olduk. WWE’nin geçen seneki sorunları aynı yerinde duruyor anlayacağınız.

Grafik açısından fena görünmeyen WWE 12’de özellikle karakterlerin yüzleri üzerinde çalışılmış. Ayrıntılı yüz hatları oyunun daha gerçekçi olmasını sağlıyor. Oyunun ses açısından bir hayli tatmin edici söylemezsek olmaz. Gerçek videolardan oluşan bir giriş ile insana Amerikan Güreşi havası tattıran ses kalitesine sahip WWE 12.

Genel olarak arkadaşlar arasında severek oynanabilecek yeterli grafik ve ses düzeneğine sahip bu oyuna konsolunuzda yer açın diyoruz. İyi Eğlenceler.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız incelendikten sonra yayınlanıcaktır..